Nieuwbouw

Voor het aanbrengen van een rieten dakbedekking zijn twee constructies (of een combinatie van beide) mogelijk:

Traditioneel dak

Bij de traditionele vorm van rietdekken wordt het riet op een open constructie van houten spanten aangebracht. Door het riet laag voor laag te bevestigen ontstaat een goed isolerend, waterdicht dak met een dikte van ongeveer 30 centimeter.

Voordelen: Een traditioneel dak heeft een betere vochtregulering waardoor het riet een langere levensduur heeft.
Nadelen: Doordat het dak ‘open’ is heeft zuurstof vrij spel. Dit maakt een traditioneel dak brandgevaarlijker.


Schroefdak

Een schroefdak is een dichte constructie waar het riet aan vast geschroefd wordt. Door de dichte ondergrond is het dak tochtvrij.

Voordelen: Door het ‘dichte’ dak krijgt vuur nauwelijks kans. Dit maakt een schroefdak relatief brandveilig.
Nadelen: Een schroefdak biedt nauwelijks ventilatie met als gevolg dat het riet minder lang houdbaar is. Voor een schroefdak is bij voorkeur een (minimale) hellingshoek van 40 graden nodig.

Van pannen naar riet
Door de bijzondere uitstraling stappen huiseigenaren steeds vaker over van een pannendak naar riet. Uiteraard gelden er enkele voorwaarden om dit mogelijk te maken, waaronder een minimale hellingshoek van het dak. Over het algemeen lenen de meeste panden zich prima voor een rieten dak. Voor meer informatie over de hellingshoek en andere voorwaarden kunt u uiteraard altijd bij ons terecht.

Wat kunnen wij betekenen?
Faber Rietdekkersbedrijf voorziet u graag van passende adviezen bij de keuze voor een rieten dak. Wij leveren professioneel maatwerk voor een scherpe prijs, na de aanleg voeren we jaarlijkse een controle uit op alle daken die door ons zijn gemaakt.