Renovatie & Onderhoud

header_01

Storm, regen, zon, vogels en winterse buien; een dak krijgt veel te verduren. Hierdoor lijkt het snel verouderd en aan vervanging toe, maar dat hoeft niet per definitie nodig te zijn. Een simpele renovatie of het schoonmaken van uw rieten dak kan uw pand een compleet nieuwe uitstraling geven.

Renovatie
Renovatie van een beschadigd dak kan op verschillende manieren plaatsvinden. Soms simpelweg door nieuw riet tussen de oude rietlagen te steken of door de oude rietlaag schoon en egaal te maken en te overdekken met nieuw riet. Het is ook mogelijk delen te vervangen. Het kleurverschil dat hierdoor ontstaat vervaagt binnen enkele jaren.

Preventief onderhoud
Om zolang mogelijk plezier van uw rieten dak te hebben is preventief onderhoud een must. Het op jaarbasis bijwerken van het dak voorkomt dat kleine beschadigingen uitmonden in grote problemen. Een jaarlijks onderhoud vergt doorgaans weinig tijd en geld.

Algen & mos
Ook al worden onze daken opgeleverd met een coating tegen mos en algen, helemaal voorkomen is niet mogelijk. Naar verloop van tijd ontstaat er alsnog algenvorming en zullen verschillende soorten mos zich aan de dakbedekking gaan hechten. Hierdoor kan het riet steeds moeilijker drogen met rot en schimmels tot gevolg. Het is dan ook van groot belang dat het dak eens in de zoveel jaar mos- en algenvrij wordt gemaakt.

Wat kunnen wij betekenen?
Een groot deel van onze opdrachtgevers woont aan de kust en in bosrijke gebieden waar invloeden van buitenaf, denk aan wind, zon, zout en begroeiing, veelvuldig hun sporen achterlaten. Hierdoor heeft Faber Rietdekkersbedrijf bijzonder veel ervaring met het renoveren en onderhouden van rieten daken. Wij informeren u graag geheel vrijblijvend over de mogelijkheden en oplossingen die wij kunnen bieden.